Phaedra and Hippolytus Quiz

8 questions on Phaedra and Hippolytus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who were Phaedra's parents according to the article?

    1. Hades and Persephone
    2. Ares and Aphrodite
    3. Zeus and Europa
    4. Minos and Pasiphae
    Show answer

    Answer: Minos and Pasiphae

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  2. Which god sent a bull from the sea to kill Hippolytus?

    1. Poseidon
    2. Hermes
    3. Zeus
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  3. What does the name Hippolytus probably mean?

    1. The one who is torn apart by horses
    2. The one who rides the sea
    3. The one who hunts the boar
    4. The one who defies the gods
    Show answer

    Answer: The one who is torn apart by horses

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  4. Which goddess punished Hippolytus by making Phaedra fall in love with him?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Artemis
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  5. Where did Hippolytus reemerge after being brought back from the dead?

    1. The island of Delos
    2. Lake Nemi
    3. The shores of Crete
    4. Mount Olympus
    Show answer

    Answer: Lake Nemi

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  6. What minor god was Hippolytus deified as by Artemis?

    1. Virbius
    2. Orion
    3. Adonis
    4. Actaeon
    Show answer

    Answer: Virbius

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  7. Which constellation did the Troezenians believe Hippolytus became?

    1. Perseus
    2. Bootes
    3. Auriga
    4. Orion
    Show answer

    Answer: Auriga

    Read more: Phaedra and Hippolytus

  8. Who brought Hippolytus back from the dead at Artemis's request?

    1. Asclepius
    2. Hermes
    3. Charon
    4. Prometheus
    Show answer

    Answer: Asclepius

    Read more: Phaedra and Hippolytus