Perseus Quiz

8 questions on Perseus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. In what form did Zeus visit Danae to conceive Perseus?

    1. A golden shower
    2. An eagle
    3. A bull
    4. A swan
    Show answer

    Answer: A golden shower

    Read more: Perseus

  2. Who was the only mortal Gorgon that Perseus beheaded?

    1. Ceto
    2. Euryale
    3. Stheno
    4. Medusa
    Show answer

    Answer: Medusa

    Read more: Perseus

  3. What did the Graeae share among themselves?

    1. A single hand and a comb
    2. A single eye and a tooth
    3. A single ear and a needle
    4. A single wing and a mirror
    Show answer

    Answer: A single eye and a tooth

    Read more: Perseus

  4. Whose bronze shield did Perseus use to view Medusa's reflection?

    1. Athena
    2. Artemis
    3. Hera
    4. Hecate
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Perseus

  5. What did Perseus turn the Titan Atlas into?

    1. The Pillars of Heracles
    2. Mount Olympus
    3. The Atlas Mountains
    4. The Caucasus Mountains
    Show answer

    Answer: The Atlas Mountains

    Read more: Perseus

  6. Who was Perseus' grandfather who tried to prevent the prophecy of his death?

    1. Acrisius
    2. Oenomaus
    3. Polydectes
    4. Cepheus
    Show answer

    Answer: Acrisius

    Read more: Perseus

  7. What weapon did Hermes give Perseus to slay Medusa?

    1. An adamantine sickle
    2. A bronze sword
    3. A golden spear
    4. A silver dagger
    Show answer

    Answer: An adamantine sickle

    Read more: Perseus

  8. What did Perseus accidentally use to kill his grandfather Acrisius?

    1. A discus
    2. A stone
    3. An arrow
    4. A javelin
    Show answer

    Answer: A discus

    Read more: Perseus