Peleus Quiz

8 questions on Peleus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Peleus's father?

    1. Telamon
    2. Acastus
    3. Aeacus
    4. Eurytion
    Show answer

    Answer: Aeacus

    Read more: Peleus

  2. What was the name of Peleus's wife, a sea nymph able to change form?

    1. Thetis
    2. Endeis
    3. Antigone
    4. Astydameia
    Show answer

    Answer: Thetis

    Read more: Peleus

  3. Which centaur saved Peleus after he was abandoned in the forest?

    1. Nessus
    2. Eurytion
    3. Chiron
    4. Pholus
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Peleus

  4. Who was the goddess of strife that dropped the Apple of Discord?

    1. Hera
    2. Artemis
    3. Athena
    4. Eris
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Peleus

  5. Which prince of Troy was chosen to decide the contest over the golden apple?

    1. Aeneas
    2. Deiphobus
    3. Hector
    4. Paris
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Peleus

  6. What was the name of Peleus's half-brother whom he and Telamon accidentally killed?

    1. Phocus
    2. Eurytion
    3. Acastus
    4. Proteus
    Show answer

    Answer: Phocus

    Read more: Peleus

  7. In which river did Thetis dip Achilles to make him invulnerable?

    1. River Acheron
    2. River Styx
    3. River Lethe
    4. River Phlegethon
    Show answer

    Answer: River Styx

    Read more: Peleus

  8. Who guided the poisonous arrow that killed Achilles?

    1. Hermes
    2. Hephaestus
    3. Ares
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Peleus