Pegasus Quiz

8 questions on Pegasus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Pegasus?

    1. Hades
    2. Ares
    3. Poseidon
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Pegasus

  2. Who was Pegasus' brother?

    1. Heracles
    2. Perseus
    3. Chrysaor
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Chrysaor

    Read more: Pegasus

  3. From where did Pegasus spring forth after Medusa was beheaded?

    1. Medusa's blood
    2. Medusa's neck
    3. the sea
    4. the ground of Ocean
    Show answer

    Answer: Medusa's neck

    Read more: Pegasus

  4. What was the name of the famous spring on Mount Helicon believed to have been created by Pegasus' hoof?

    1. Hippocrene
    2. Styx
    3. Pierian
    4. Lethe
    Show answer

    Answer: Hippocrene

    Read more: Pegasus

  5. Which goddess gifted Bellerophon a charmed golden bridle to tame Pegasus?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Pegasus

  6. What did Zeus send to sting Pegasus, causing it to throw Bellerophon to his death?

    1. A gadfly
    2. A bee
    3. A hornet
    4. A wasp
    Show answer

    Answer: A gadfly

    Read more: Pegasus

  7. What did Zeus award Pegasus after years of service?

    1. A golden bridle
    2. A temple
    3. A crown
    4. A constellation
    Show answer

    Answer: A constellation

    Read more: Pegasus

  8. What was the name of Jobates' wife who testified falsely against Bellerophon?

    1. Pasiphae
    2. Alcmene
    3. Eurydice
    4. Stheneboea
    Show answer

    Answer: Stheneboea

    Read more: Pegasus