Ogygia Quiz

8 questions on Ogygia. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. How many years did Odysseus remain on Ogygia?

    1. Five years
    2. Ten years
    3. Seven years
    4. Three years
    Show answer

    Answer: Seven years

    Read more: Ogygia

  2. Which nymph offered Odysseus immortality if he would stay with her?

    1. Athena
    2. Calypso
    3. Leucothea
    4. Circe
    Show answer

    Answer: Calypso

    Read more: Ogygia

  3. Which god sent Hermes to Ogygia to command Odysseus' release?

    1. Zeus
    2. Apollo
    3. Poseidon
    4. Hades
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Ogygia

  4. What is the name of Circe's island, which should not be confused with Ogygia?

    1. Ithaca
    2. Thrinacia
    3. Aeaea
    4. Scheria
    Show answer

    Answer: Aeaea

    Read more: Ogygia

  5. What did Calypso help Odysseus build so he could leave Ogygia?

    1. A ship
    2. A bridge
    3. A chariot
    4. A raft
    Show answer

    Answer: A raft

    Read more: Ogygia

  6. Which goddess reminded Zeus at the beginning of the Odyssey that Odysseus was trapped on Ogygia?

    1. Artemis
    2. Demeter
    3. Athena
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Ogygia

  7. After leaving Ogygia, whose storm broke apart Odysseus' raft?

    1. Zeus
    2. Hephaestus
    3. Ares
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Ogygia

  8. What disaster befell Odysseus' ship just before he reached Ogygia?

    1. Apollo burned it with fire
    2. Zeus struck it with a thunderbolt
    3. Poseidon sent a whirlpool
    4. Hades swallowed it into the sea
    Show answer

    Answer: Zeus struck it with a thunderbolt

    Read more: Ogygia