Odyssey Quiz

8 questions on Odyssey. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. On which island was Odysseus held by the nymph Calypso?

    1. Ithaca
    2. Aeaea
    3. Thrinacia
    4. Ogygia
    Show answer

    Answer: Ogygia

    Read more: Odyssey

  2. Who was the father of the Cyclops Polyphemus?

    1. Apollo
    2. Hades
    3. Poseidon
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Odyssey

  3. What magical herb helped Odysseus resist Circe's enchantment?

    1. ambrosia
    2. styx
    3. nectar
    4. moly
    Show answer

    Answer: moly

    Read more: Odyssey

  4. What was the name of the blind prophet Odysseus met in the Underworld?

    1. Apollo
    2. Teiresias
    3. Cassandra
    4. Orpheus
    Show answer

    Answer: Teiresias

    Read more: Odyssey

  5. On which island were the cattle of Helios that Odysseus was warned not to harm?

    1. Ithaca
    2. Ogygia
    3. Aeaea
    4. Thrinacia
    Show answer

    Answer: Thrinacia

    Read more: Odyssey

  6. Which figure gave Odysseus the bag of winds?

    1. Poseidon
    2. Hermes
    3. Zeus
    4. Aeolus
    Show answer

    Answer: Aeolus

    Read more: Odyssey

  7. What did Circe turn Odysseus' men into?

    1. birds
    2. serpents
    3. swine
    4. stones
    Show answer

    Answer: swine

    Read more: Odyssey

  8. How many heads did the sea monster Scylla have?

    1. six
    2. three
    3. twelve
    4. eight
    Show answer

    Answer: six

    Read more: Odyssey