Myth of Er Quiz

8 questions on Myth of Er. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. How many days after dying did Er return to life?

    1. Three days
    2. Seven days
    3. Twelve days
    4. Nine days
    Show answer

    Answer: Nine days

    Read more: Myth of Er

  2. How many doors did the magnificent place in the afterlife have?

    1. Four
    2. Eight
    3. Two
    4. Six
    Show answer

    Answer: Four

    Read more: Myth of Er

  3. What was the name of the primordial goddess and personification of fate?

    1. Moira
    2. Ananke
    3. Tyche
    4. Nemesis
    Show answer

    Answer: Ananke

    Read more: Myth of Er

  4. What was the name of the river the souls were told to drink from to forget their previous lives?

    1. Styx
    2. Phlegethon
    3. Lethe
    4. Acheron
    Show answer

    Answer: Lethe

    Read more: Myth of Er

  5. What did the first soul decide to become in its next life?

    1. A philosopher
    2. A king
    3. A warrior
    4. A dictator
    Show answer

    Answer: A dictator

    Read more: Myth of Er

  6. What was the first soul destined to do as a consequence of his actions?

    1. Be banished to the underworld
    2. Eat his own children
    3. Be exiled
    4. Be imprisoned
    Show answer

    Answer: Eat his own children

    Read more: Myth of Er

  7. Who used the Myth of Er to show that choices people make have an impact on the afterlife?

    1. Aristotle
    2. Socrates
    3. Plato
    4. Homer
    Show answer

    Answer: Socrates

    Read more: Myth of Er

  8. What was the name of the place where souls chose their next life?

    1. Spindle of Necessity
    2. Gates of Hades
    3. Throne of Zeus
    4. Pillar of Fate
    Show answer

    Answer: Spindle of Necessity

    Read more: Myth of Er