Mount Olympus Quiz

8 questions on Mount Olympus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is the name of the highest peak of Mount Olympus?

    1. Mytikas
    2. Etna
    3. Athos
    4. Parnassus
    Show answer

    Answer: Mytikas

    Read more: Mount Olympus

  2. Who are the parents of Zeus, Poseidon, Hera, Demeter, and Hestia?

    1. Zeus and Hera
    2. Uranus and Gaia
    3. Prometheus and Themis
    4. Cronus and Rhea
    Show answer

    Answer: Cronus and Rhea

    Read more: Mount Olympus

  3. Where did Hades reside instead of on Mount Olympus?

    1. The Underworld
    2. Tartarus
    3. The Sea
    4. Elysium
    Show answer

    Answer: The Underworld

    Read more: Mount Olympus

  4. Who did Hestia surrender her place among the Olympians to?

    1. Dionysus
    2. Ares
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Dionysus

    Read more: Mount Olympus

  5. What did the gods feast on at Mount Olympus?

    1. Honey
    2. Gold
    3. Ambrosia
    4. Nectar
    Show answer

    Answer: Ambrosia

    Read more: Mount Olympus

  6. What instrument did Apollo play at Olympus?

    1. Lyre
    2. Drum
    3. Flute
    4. Harp
    Show answer

    Answer: Lyre

    Read more: Mount Olympus

  7. In which work by Homer is Mount Olympus referenced?

    1. Iliad
    2. Odyssey
    3. Theogony
    4. Aeneid
    Show answer

    Answer: Iliad

    Read more: Mount Olympus

  8. Aphrodite was born when whose severed genitals fell into the sea?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Uranus
    4. Cronus
    Show answer

    Answer: Uranus

    Read more: Mount Olympus