Labours of Heracles Quiz

8 questions on Labours of Heracles. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who drove Heracles mad, causing him to kill his wife and children?

    1. Aphrodite
    2. Hera
    3. Artemis
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Labours of Heracles

  2. How many heads did the Lernaean Hydra have?

    1. Five
    2. Nine
    3. Twelve
    4. Seven
    Show answer

    Answer: Nine

    Read more: Labours of Heracles

  3. Who helped Heracles cauterize the Hydra's stumps to prevent new heads from growing?

    1. Iolaus
    2. Jason
    3. Theseus
    4. Telamon
    Show answer

    Answer: Iolaus

    Read more: Labours of Heracles

  4. What did Athena advise Heracles to use to skin the Nemean Lion?

    1. A diamond blade
    2. A golden sword
    3. The lion's claw
    4. A bronze knife
    Show answer

    Answer: The lion's claw

    Read more: Labours of Heracles

  5. Which rivers did Heracles divert to clean the stables of Augeas?

    1. Achelous and Asopus
    2. Strymon and Axios
    3. Alpheus and Peneus
    4. Styx and Lethe
    Show answer

    Answer: Alpheus and Peneus

    Read more: Labours of Heracles

  6. What did Athena give Heracles to scare the Stymphalian Birds from their hiding place?

    1. A rattle
    2. A mirror
    3. A shield
    4. A trumpet
    Show answer

    Answer: A rattle

    Read more: Labours of Heracles

  7. What did Heracles found after killing King Augeas and handing the throne to Phyleus?

    1. The Olympic Games
    2. The Isthmian Games
    3. The Pythian Games
    4. The Nemean Games
    Show answer

    Answer: The Olympic Games

    Read more: Labours of Heracles

  8. Who was the king of Tiryns that assigned the labours to Heracles?

    1. Diomedes
    2. Augeas
    3. Minos
    4. Eurystheus
    Show answer

    Answer: Eurystheus

    Read more: Labours of Heracles