Jason Quiz

8 questions on Jason. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Jason's father?

    1. Aeetes
    2. Creon
    3. Aeson
    4. Pelias
    Show answer

    Answer: Aeson

    Read more: Jason

  2. Who raised Jason after he was sent away from Iolcus?

    1. Apsyrtus
    2. Chiron
    3. Orpheus
    4. Phineus
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Jason

  3. What was the name of the ship Jason built for the expedition?

    1. Argo
    2. Calypso
    3. Aeolus
    4. Nereus
    Show answer

    Answer: Argo

    Read more: Jason

  4. Who was the king of Colchis who possessed the Golden Fleece?

    1. Pelias
    2. Aeetes
    3. Cyzicus
    4. Creon
    Show answer

    Answer: Aeetes

    Read more: Jason

  5. Who played the lyre to drown out the Sirens' voices?

    1. Phineus
    2. Orpheus
    3. Chiron
    4. Heracles
    Show answer

    Answer: Orpheus

    Read more: Jason

  6. In which river did Jason lose one of his sandals?

    1. Lethe
    2. Styx
    3. Anaurus
    4. Acheron
    Show answer

    Answer: Anaurus

    Read more: Jason

  7. Who was the blind king in Thrace victimized by the Harpies?

    1. Phineus
    2. Creon
    3. Cyzicus
    4. Aeetes
    Show answer

    Answer: Phineus

    Read more: Jason

  8. What was the name of the giant bronze man who guarded Crete?

    1. Talos
    2. Apsyrtus
    3. Heracles
    4. Chiron
    Show answer

    Answer: Talos

    Read more: Jason