Iliad Quiz

8 questions on Iliad. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. The Iliad is attributed to which ancient Greek poet?

    1. Homer
    2. Pindar
    3. Sappho
    4. Hesiod
    Show answer

    Answer: Homer

    Read more: Iliad

  2. In what meter is the Iliad composed?

    1. Dactylic hexameter
    2. Elegiac couplets
    3. Alcaic strophe
    4. Iambic trimeter
    Show answer

    Answer: Dactylic hexameter

    Read more: Iliad

  3. Troy is also known by which other name?

    1. Argos
    2. Mycenae
    3. Ilium
    4. Sparta
    Show answer

    Answer: Ilium

    Read more: Iliad

  4. Who abducted Helen of Troy, instigating the war?

    1. Deiphobus
    2. Aeneas
    3. Hector
    4. Paris
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Iliad

  5. What is the name of Achilles' war prize that Agamemnon demands?

    1. Andromache
    2. Briseis
    3. Chryseis
    4. Helen
    Show answer

    Answer: Briseis

    Read more: Iliad

  6. Who killed Patroclus in battle?

    1. Sarpedon
    2. Aeneas
    3. Hector
    4. Paris
    Show answer

    Answer: Hector

    Read more: Iliad

  7. In which work is the story of the Trojan Horse told?

    1. The Little Iliad
    2. The Cypria
    3. Homer's Odyssey
    4. Virgil's Aeneid
    Show answer

    Answer: Virgil's Aeneid

    Read more: Iliad

  8. Who is the commander of the Greek forces in the Iliad?

    1. Agamemnon
    2. Odysseus
    3. Nestor
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Agamemnon

    Read more: Iliad