Heracles Quiz

8 questions on Heracles. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Heracles' mother?

    1. Leda
    2. Alcmene
    3. Danae
    4. Semele
    Show answer

    Answer: Alcmene

    Read more: Heracles

  2. Who taught Heracles wrestling?

    1. Autolycus
    2. Castor
    3. Harpalycus
    4. Eurytus
    Show answer

    Answer: Autolycus

    Read more: Heracles

  3. What epithet meaning 'The Averter of Evil' was sometimes used for Heracles?

    1. Alexikakos
    2. Philoktetes
    3. Alcides
    4. Alcaeus
    Show answer

    Answer: Alexikakos

    Read more: Heracles

  4. Who set fire to Heracles' funeral pyre on Mount Oeta?

    1. Philoctetes
    2. Poeas
    3. Meleager
    4. Iolaus
    Show answer

    Answer: Poeas

    Read more: Heracles

  5. Who was Heracles' second wife?

    1. Hebe
    2. Megara
    3. Omphale
    4. Deianira
    Show answer

    Answer: Deianira

    Read more: Heracles

  6. Which hero did Heracles free from his seat in Hades?

    1. Sisyphus
    2. Pirithous
    3. Orpheus
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Theseus

    Read more: Heracles

  7. Who was the king of Thespiae whose fifty daughters bore children to Heracles?

    1. Erginus
    2. Creon
    3. Thespius
    4. Eurystheus
    Show answer

    Answer: Thespius

    Read more: Heracles

  8. What did Heracles use to kill the Centaur Nessus?

    1. A club made of olive wood
    2. His lion's scalp
    3. Arrows dipped in the blood of the Stymphalian Birds
    4. Arrows dipped in the blood of the Lernaean Hydra
    Show answer

    Answer: Arrows dipped in the blood of the Lernaean Hydra

    Read more: Heracles