Hector Quiz

8 questions on Hector. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Hector's father?

    1. Agamemnon
    2. Priam
    3. Menelaus
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Priam

    Read more: Hector

  2. Who was Hector's wife?

    1. Briseis
    2. Penelope
    3. Andromache
    4. Helen
    Show answer

    Answer: Andromache

    Read more: Hector

  3. Who killed Hector in single combat?

    1. Patroclus
    2. Odysseus
    3. Achilles
    4. Ajax
    Show answer

    Answer: Achilles

    Read more: Hector

  4. What was Hector's standing epithet in Homer's Iliad?

    1. Breaker of shields
    2. Slayer of bulls
    3. Lord of the sea
    4. Tamer of horses
    Show answer

    Answer: Tamer of horses

    Read more: Hector

  5. Who was the first Greek to set foot on Trojan soil and was killed by Hector?

    1. Ajax
    2. Patroclus
    3. Odysseus
    4. Protesilaus
    Show answer

    Answer: Protesilaus

    Read more: Hector

  6. Whom did Hector kill, bringing Achilles back into the war?

    1. Agamemnon
    2. Patroclus
    3. Ajax
    4. Protesilaus
    Show answer

    Answer: Patroclus

    Read more: Hector

  7. Where was the real Bronze Age city of Troy located?

    1. Delphi in Greece
    2. Knossos in Crete
    3. Mycenae in Greece
    4. Hisarlik in northwest Turkey
    Show answer

    Answer: Hisarlik in northwest Turkey

    Read more: Hector

  8. How many sons did Priam father according to the article?

    1. Thirty
    2. Fifty
    3. Twenty
    4. Ten
    Show answer

    Answer: Fifty

    Read more: Hector