Music Gods and Goddesses Quiz

8 questions on Music Gods and Goddesses. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the Greek god of music?

    1. Apollo
    2. Hermes
    3. Dionysus
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Music Gods and Goddesses

  2. Who was Apollo's twin sibling?

    1. Artemis
    2. Aphrodite
    3. Demeter
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Music Gods and Goddesses

  3. Who invented the pan pipes?

    1. Aristaeus
    2. Apollo
    3. Hermes
    4. Pan
    Show answer

    Answer: Pan

    Read more: Music Gods and Goddesses

  4. Which Muse was specifically the muse of the flute?

    1. Terpsichore
    2. Calliope
    3. Euterpe
    4. Thalia
    Show answer

    Answer: Euterpe

    Read more: Music Gods and Goddesses

  5. Who was the son of Apollo and the nymph Cyrene?

    1. Aristaeus
    2. Orpheus
    3. Asclepius
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Aristaeus

    Read more: Music Gods and Goddesses

  6. Which Muse was the goddess of dance and chorus?

    1. Thalia
    2. Clio
    3. Terpsichore
    4. Euterpe
    Show answer

    Answer: Terpsichore

    Read more: Music Gods and Goddesses

  7. Which Muse was the goddess of comedy and idyllic poetry?

    1. Terpsichore
    2. Melpomene
    3. Euterpe
    4. Thalia
    Show answer

    Answer: Thalia

    Read more: Music Gods and Goddesses

  8. What instrument did Apollo invent?

    1. Aulos
    2. Pan pipes
    3. Lyre
    4. Kithara
    Show answer

    Answer: Lyre

    Read more: Music Gods and Goddesses