Dioscuri Quiz

8 questions on Dioscuri. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Castor?

    1. Ares
    2. Tyndareus
    3. Apollo
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Tyndareus

    Read more: Dioscuri

  2. Who was the father of Pollux?

    1. Poseidon
    2. Tyndareus
    3. Hermes
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Dioscuri

  3. What form did Zeus take to seduce Leda?

    1. A swan
    2. A dolphin
    3. An eagle
    4. A bull
    Show answer

    Answer: A swan

    Read more: Dioscuri

  4. Into which constellation were the Dioscuri transformed?

    1. Leo
    2. Gemini
    3. Scorpius
    4. Orion
    Show answer

    Answer: Gemini

    Read more: Dioscuri

  5. Who abducted Helen, prompting the Dioscuri to attack his kingdom?

    1. Paris
    2. Theseus
    3. Heracles
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Theseus

    Read more: Dioscuri

  6. Who was the mother of the Dioscuri?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Leda
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Leda

    Read more: Dioscuri

  7. Who mortally wounded Castor during the battle with the cousins?

    1. Lynceus
    2. Pelias
    3. Ares
    4. Idas
    Show answer

    Answer: Idas

    Read more: Dioscuri

  8. What did the Dioscuri help Jason retrieve during the Argonautic Expedition?

    1. The Golden Fleece
    2. The Apple of Discord
    3. The Scepter of Zeus
    4. The Shield of Achilles
    Show answer

    Answer: The Golden Fleece

    Read more: Dioscuri