Creon Quiz

8 questions on Creon. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Creon married to?

    1. Eurydice
    2. Medea
    3. Antigone
    4. Ismene
    Show answer

    Answer: Eurydice

    Read more: Creon

  2. How many children did Creon have?

    1. Five
    2. Seven
    3. Three
    4. Nine
    Show answer

    Answer: Seven

    Read more: Creon

  3. Who was Creon's sister?

    1. Jocasta
    2. Ismene
    3. Eurydice
    4. Antigone
    Show answer

    Answer: Jocasta

    Read more: Creon

  4. Creon and Jocasta were descendants of Cadmus and whom?

    1. The Titans
    2. The Spartoi
    3. The Moirai
    4. The Erinyes
    Show answer

    Answer: The Spartoi

    Read more: Creon

  5. Who died on his journey to the oracle of Delphi, leading to Creon's ascension?

    1. Tiresias
    2. Pentheus
    3. Polybus
    4. Laius
    Show answer

    Answer: Laius

    Read more: Creon

  6. What mythical monster plagued the area near Thebes?

    1. Chimera
    2. Minotaur
    3. Sphinx
    4. Hydra
    Show answer

    Answer: Sphinx

    Read more: Creon

  7. How did Antigone die?

    1. Hanging herself
    2. Stabbed by Creon
    3. Buried alive
    4. Poisoned by Eurydice
    Show answer

    Answer: Hanging herself

    Read more: Creon

  8. Who was Creon's son that took his own life in despair?

    1. Lycomedes
    2. Menoikeus
    3. Megareus
    4. Haemon
    Show answer

    Answer: Haemon

    Read more: Creon