Creation of Man by Prometheus Quiz

8 questions on Creation of Man by Prometheus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who breathed life into Prometheus's clay figure of man?

    1. Athena
    2. Demeter
    3. Aphrodite
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  2. What material did Prometheus use to shape man?

    1. Wood
    2. Gold
    3. Stone
    4. Mud
    Show answer

    Answer: Mud

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  3. Which god created Pandora, the first woman?

    1. Apollo
    2. Hephaestus
    3. Poseidon
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  4. What was the only thing left in the jar when Pandora closed the lid?

    1. Hope
    2. Fear
    3. Despair
    4. Sorrow
    Show answer

    Answer: Hope

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  5. Where was Prometheus chained to a rock?

    1. Tartarus
    2. Elysium
    3. Caucasus Mountains
    4. Mount Olympus
    Show answer

    Answer: Caucasus Mountains

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  6. Who killed the eagle and unbound Prometheus?

    1. Perseus
    2. Bellerophon
    3. Theseus
    4. Heracles
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  7. What did Prometheus use to bring fire back to man after Zeus took it away?

    1. A torch from the underworld
    2. A torch from the sun
    3. A torch from a volcano
    4. A torch from the sea
    Show answer

    Answer: A torch from the sun

    Read more: Creation of Man by Prometheus

  8. Which centaur agreed to die in place of Prometheus?

    1. Actaeon
    2. Asclepius
    3. Orion
    4. Chiron
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Creation of Man by Prometheus