Coeus Quiz

8 questions on Coeus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What does the name Coeus mean?

    1. Light
    2. Questioning
    3. Time
    4. Wisdom
    Show answer

    Answer: Questioning

    Read more: Coeus

  2. What was the Roman name associated with Coeus?

    1. Saturn
    2. Jupiter
    3. Neptune
    4. Polus
    Show answer

    Answer: Polus

    Read more: Coeus

  3. Which pillar did Coeus represent?

    1. South
    2. North
    3. West
    4. East
    Show answer

    Answer: North

    Read more: Coeus

  4. Who was Coeus' wife?

    1. Phoebe
    2. Mnemosyne
    3. Themis
    4. Theia
    Show answer

    Answer: Phoebe

    Read more: Coeus

  5. Who was the mother of Coeus?

    1. Gaia
    2. Phoebe
    3. Rhea
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Gaia

    Read more: Coeus

  6. What type of sickle was used to castrate Uranus?

    1. Iron
    2. Bronze
    3. Diamond
    4. Golden
    Show answer

    Answer: Diamond

    Read more: Coeus

  7. Who prevented Coeus from escaping the Underworld?

    1. Hades
    2. Thanatos
    3. Cerberus
    4. Hecate
    Show answer

    Answer: Cerberus

    Read more: Coeus

  8. Who was the mother of Artemis and Apollo?

    1. Asteria
    2. Themis
    3. Phoebe
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Leto

    Read more: Coeus