Centauromachy Quiz

8 questions on Centauromachy. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which Centaur grabbed Hippodamia and tried to carry her away at the wedding?

    1. Eurytion
    2. Nessus
    3. Latreus
    4. Centaurus
    Show answer

    Answer: Eurytion

    Read more: Centauromachy

  2. What was Caeneus' original name before being transformed into a man?

    1. Dia
    2. Nephele
    3. Hippodamia
    4. Caenis
    Show answer

    Answer: Caenis

    Read more: Centauromachy

  3. Which god granted Caenis her wish to be changed into a man?

    1. Zeus
    2. Poseidon
    3. Hermes
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Centauromachy

  4. What territory did Pirithous give to the Centaurs to avoid conflict?

    1. Mount Olympus
    2. Mount Eryx
    3. Mount Parnassus
    4. Mount Pelion
    Show answer

    Answer: Mount Pelion

    Read more: Centauromachy

  5. Who was the most famous prophet of the Lapiths?

    1. Pirithous
    2. Theseus
    3. Nestor
    4. Mopsus
    Show answer

    Answer: Mopsus

    Read more: Centauromachy

  6. Where did the surviving Centaurs flee to after the Centauromachy?

    1. Attica
    2. Thessaly
    3. Peloponnese
    4. Boeotia
    Show answer

    Answer: Peloponnese

    Read more: Centauromachy

  7. Which Centaur was the famed tutor of heroes?

    1. Pholus
    2. Chiron
    3. Eurytion
    4. Nessus
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Centauromachy

  8. What was the name of the Hera-shaped cloud that Ixion united with?

    1. Caenis
    2. Nephele
    3. Dia
    4. Hippodamia
    Show answer

    Answer: Nephele

    Read more: Centauromachy