Cassiopeia Quiz

8 questions on Cassiopeia. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was Cassiopeia's title in Greek mythology?

    1. Queen of Troy
    2. Queen of Thebes
    3. Queen of Aethiopia
    4. Queen of Sparta
    Show answer

    Answer: Queen of Aethiopia

    Read more: Cassiopeia

  2. Who was Cassiopeia's husband?

    1. King Theseus
    2. King Priam
    3. King Aegeus
    4. King Cepheus
    Show answer

    Answer: King Cepheus

    Read more: Cassiopeia

  3. What sea monster did Poseidon send to ravage the coast of Aethiopia?

    1. Charybdis
    2. Scylla
    3. Cetus
    4. Hydra
    Show answer

    Answer: Cetus

    Read more: Cassiopeia

  4. Which hero saved Andromeda and killed the sea monster?

    1. Heracles
    2. Theseus
    3. Perseus
    4. Bellerophon
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Cassiopeia

  5. What distinctive shape does the constellation Cassiopeia form in the night sky?

    1. V
    2. X
    3. W
    4. M
    Show answer

    Answer: W

    Read more: Cassiopeia

  6. Which sea god was angered by Cassiopeia's boast about her beauty?

    1. Zeus
    2. Apollo
    3. Hades
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Cassiopeia

  7. Who was Cassiopeia's daughter that was sacrificed to the sea monster?

    1. Helen
    2. Ariadne
    3. Andromeda
    4. Persephone
    Show answer

    Answer: Andromeda

    Read more: Cassiopeia

  8. The Nereids, whom Cassiopeia claimed to surpass in beauty, were daughters of which sea god?

    1. Proteus
    2. Pontus
    3. Triton
    4. Nereus
    Show answer

    Answer: Nereus

    Read more: Cassiopeia