Bellerophon Quiz

8 questions on Bellerophon. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Bellerophon's biological father?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Hades
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Bellerophon

  2. Which goddess gave Bellerophon a golden bridle in a dream?

    1. Aphrodite
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Bellerophon

  3. What creature did Bellerophon tame using the golden bridle?

    1. Cerberus
    2. Chimaera
    3. Hydra
    4. Pegasus
    Show answer

    Answer: Pegasus

    Read more: Bellerophon

  4. Which seer helped Bellerophon with his quest to tame Pegasus?

    1. Tiresias
    2. Polyeidus
    3. Calchas
    4. Mopsus
    Show answer

    Answer: Polyeidus

    Read more: Bellerophon

  5. Who falsely accused Bellerophon of attempting to seduce her?

    1. Phaedra
    2. Helen
    3. Medea
    4. Stheneboea
    Show answer

    Answer: Stheneboea

    Read more: Bellerophon

  6. What was Bellerophon's first heroic task from King Iobates?

    1. Kill the Chimaera
    2. Slay the Nemean Lion
    3. Defeat the Amazons
    4. Capture the Cretan Bull
    Show answer

    Answer: Kill the Chimaera

    Read more: Bellerophon

  7. Which god sent a gadfly to sting Pegasus and dismount Bellerophon?

    1. Poseidon
    2. Ares
    3. Hermes
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Bellerophon

  8. Who did Bellerophon marry after completing his tasks for King Iobates?

    1. Andromeda
    2. Philonoe
    3. Medea
    4. Aethra
    Show answer

    Answer: Philonoe

    Read more: Bellerophon