Autolycus Quiz

8 questions on Autolycus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Autolycus?

    1. Apollo
    2. Ares
    3. Poseidon
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: Autolycus

  2. Who was the mother of Autolycus?

    1. Chione
    2. Leto
    3. Maia
    4. Alcmene
    Show answer

    Answer: Chione

    Read more: Autolycus

  3. Who did Autolycus teach the art of wrestling to?

    1. Achilles
    2. Heracles
    3. Perseus
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Autolycus

  4. What magical item did Autolycus possess that aided his thievery?

    1. A shield of reflection
    2. A cloak of invisibility
    3. A sword of fire
    4. A helmet of invisibility
    Show answer

    Answer: A helmet of invisibility

    Read more: Autolycus

  5. According to the article, who was the mother of Odysseus?

    1. Calypso
    2. Anticlea
    3. Circe
    4. Penelope
    Show answer

    Answer: Anticlea

    Read more: Autolycus

  6. Who did Polymede bear?

    1. Odysseus
    2. Theseus
    3. Jason
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Jason

    Read more: Autolycus

  7. Whose cattle did Autolycus steal, leading to a chain of tragic events?

    1. Admetus
    2. Creon
    3. Pelias
    4. Eurytus
    Show answer

    Answer: Eurytus

    Read more: Autolycus

  8. Who was the son of Autolycus that Heracles killed in a fit of madness?

    1. Iphitus
    2. Admetus
    3. Pelias
    4. Eurytus
    Show answer

    Answer: Iphitus

    Read more: Autolycus