Ajax Quiz

8 questions on Ajax. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Ajax's father?

    1. Telamon
    2. Laertes
    3. Peleus
    4. Oileus
    Show answer

    Answer: Telamon

    Read more: Ajax

  2. Who was Ajax's half-brother, the archer?

    1. Eurysaces
    2. Meriones
    3. Teucer
    4. Antilochus
    Show answer

    Answer: Teucer

    Read more: Ajax

  3. Who made Ajax's tower shield?

    1. Hephaestus
    2. Tychius
    3. Daedalus
    4. Epeius
    Show answer

    Answer: Tychius

    Read more: Ajax

  4. What was the name of Ajax's son?

    1. Neoptolemus
    2. Teucer
    3. Eurysaces
    4. Antilochus
    Show answer

    Answer: Eurysaces

    Read more: Ajax

  5. Who was Ajax's teacher?

    1. Mentor
    2. Phoenix
    3. Phoinix
    4. Chiron
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Ajax

  6. Who received Achilles' armour instead of Ajax?

    1. Diomedes
    2. Odysseus
    3. Philoctetes
    4. Nestor
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: Ajax

  7. Who gave Ajax the sword he used to kill himself?

    1. Achilles
    2. Aeneas
    3. Sarpedon
    4. Hector
    Show answer

    Answer: Hector

    Read more: Ajax

  8. From which city did Ajax command twelve ships?

    1. Salamis
    2. Ithaca
    3. Argos
    4. Phthia
    Show answer

    Answer: Salamis

    Read more: Ajax