Agamemnon Quiz

8 questions on Agamemnon. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What city was Agamemnon king of?

    1. Corinth
    2. Sparta
    3. Mycenae
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Mycenae

    Read more: Agamemnon

  2. Who was Agamemnon's father?

    1. Atreus
    2. Thyestes
    3. Pelops
    4. Tyndareus
    Show answer

    Answer: Atreus

    Read more: Agamemnon

  3. Who was Agamemnon's wife?

    1. Cassandra
    2. Clytemnestra
    3. Helen
    4. Leda
    Show answer

    Answer: Clytemnestra

    Read more: Agamemnon

  4. How many ships did Agamemnon contribute to the Greek fleet?

    1. 50
    2. 300
    3. 100
    4. 200
    Show answer

    Answer: 100

    Read more: Agamemnon

  5. Which seer revealed that Artemis was angry at the Greeks at Aulis?

    1. Calchas
    2. Hermes
    3. Apollo
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Calchas

    Read more: Agamemnon

  6. Who did Agamemnon take as his war prize from Troy?

    1. Cassandra
    2. Helen
    3. Iphigenia
    4. Electra
    Show answer

    Answer: Cassandra

    Read more: Agamemnon

  7. How long did the Trojan War last?

    1. twenty years
    2. five years
    3. ten years
    4. seven years
    Show answer

    Answer: ten years

    Read more: Agamemnon

  8. Who ruled Mycenae for seven years after Agamemnon's death?

    1. Aegisthus
    2. Thyestes
    3. Orestes
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Aegisthus

    Read more: Agamemnon