Aeaea Quiz

8 questions on Aeaea. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. According to the article, Circe was described as a daughter of Helios and which Oceanid?

    1. Amphitrite
    2. Perse
    3. Daphne
    4. Thetis
    Show answer

    Answer: Perse

    Read more: Aeaea

  2. What magical herb did Hermes give Odysseus to protect him from Circe's potion?

    1. Moly
    2. Hyacinth
    3. Narcissus
    4. Asphodel
    Show answer

    Answer: Moly

    Read more: Aeaea

  3. Who led the group of men that went inland to explore and discovered Circe's palace?

    1. Mentes
    2. Eurylochus
    3. Autolycus
    4. Eumaeus
    Show answer

    Answer: Eurylochus

    Read more: Aeaea

  4. What did Circe transform Odysseus' men into after they ate her enchanted meal?

    1. Wolves
    2. Birds
    3. Swine
    4. Frogs
    Show answer

    Answer: Swine

    Read more: Aeaea

  5. Which of Odysseus' men died after falling from the roof of Circe's palace?

    1. Autolycus
    2. Eumaeus
    3. Mentes
    4. Elpenor
    Show answer

    Answer: Elpenor

    Read more: Aeaea

  6. In Roman tradition, Aeaea was sometimes linked with which place on the coast of Italy?

    1. Circeii
    2. Delphi
    3. Delos
    4. Cumae
    Show answer

    Answer: Circeii

    Read more: Aeaea

  7. According to the article, which blind prophet of Thebes did Circe tell Odysseus he must consult in the House of Hades?

    1. Cassandra
    2. Phineus
    3. Amphiaraus
    4. Tiresias
    Show answer

    Answer: Tiresias

    Read more: Aeaea

  8. On which island were the sacred cattle of Helios that Circe warned Odysseus to avoid?

    1. Corcyra
    2. Ithaca
    3. Aegina
    4. Thrinacia
    Show answer

    Answer: Thrinacia

    Read more: Aeaea