Adventures of Perseus Quiz

8 questions on Adventures of Perseus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Perseus' father?

    1. Hades
    2. Zeus
    3. Poseidon
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Adventures of Perseus

  2. What did Zeus transform into to enter Danae's cave?

    1. A shower of golden rain
    2. A white swan
    3. A bolt of lightning
    4. A bull
    Show answer

    Answer: A shower of golden rain

    Read more: Adventures of Perseus

  3. On which island did the wooden ark wash up?

    1. Delos
    2. Crete
    3. Seriphos
    4. Naxos
    Show answer

    Answer: Seriphos

    Read more: Adventures of Perseus

  4. Who was the ruler of the island where Perseus grew up?

    1. Dictes
    2. Polydectes
    3. Minos
    4. Aeolus
    Show answer

    Answer: Polydectes

    Read more: Adventures of Perseus

  5. Which god's helmet made Perseus invisible?

    1. Hermes
    2. Hades
    3. Poseidon
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Hades

    Read more: Adventures of Perseus

  6. Who gave Perseus a shiny shield to view Medusa's reflection?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Aphrodite
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Adventures of Perseus

  7. Who did Perseus rescue from a sea monster?

    1. Europa
    2. Andromeda
    3. Medea
    4. Cassiopeia
    Show answer

    Answer: Andromeda

    Read more: Adventures of Perseus

  8. What weapon did Perseus accidentally use to kill his grandfather Arcisius?

    1. A spear
    2. A stone
    3. A discus
    4. A javelin
    Show answer

    Answer: A discus

    Read more: Adventures of Perseus