Adonis and Aphrodite Quiz

8 questions on Adonis and Aphrodite. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the other mortal, besides Adonis, that Aphrodite ever fell in love with?

    1. Anchises
    2. Ganymede
    3. Bellerophon
    4. Paris
    Show answer

    Answer: Anchises

    Read more: Adonis and Aphrodite

  2. Whom did Cenchreis boast was more beautiful than Aphrodite?

    1. Persephone
    2. Leto
    3. Myrrha
    4. Helen
    Show answer

    Answer: Myrrha

    Read more: Adonis and Aphrodite

  3. What did the gods transform Myrrha into?

    1. A laurel tree
    2. An olive tree
    3. A myrrh tree
    4. A cypress tree
    Show answer

    Answer: A myrrh tree

    Read more: Adonis and Aphrodite

  4. To whom did Zeus refer the dispute between Aphrodite and Persephone?

    1. Erato
    2. Thalia
    3. Melpomene
    4. Calliope
    Show answer

    Answer: Calliope

    Read more: Adonis and Aphrodite

  5. How many months per year did Zeus decree Adonis should spend in the Underworld?

    1. Four
    2. Three
    3. Six
    4. Two
    Show answer

    Answer: Four

    Read more: Adonis and Aphrodite

  6. Whom did Aphrodite induce the Thracian women to kill as retribution?

    1. Orpheus
    2. Musaeus
    3. Linus
    4. Philemon
    Show answer

    Answer: Orpheus

    Read more: Adonis and Aphrodite

  7. What does the word 'anemone' mean?

    1. Nightflower
    2. Windflower
    3. Bloodflower
    4. Dewflower
    Show answer

    Answer: Windflower

    Read more: Adonis and Aphrodite

  8. In which work is the most famous retelling of the story of Adonis and Aphrodite found?

    1. The Aeneid
    2. The Odyssey
    3. The Metamorphoses
    4. The Iliad
    Show answer

    Answer: The Metamorphoses

    Read more: Adonis and Aphrodite