Achilles Quiz

8 questions on Achilles. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Achilles' mother?

    1. Atalanta
    2. Aphrodite
    3. Hera
    4. Thetis
    Show answer

    Answer: Thetis

    Read more: Achilles

  2. Which Centaur raised and trained Achilles on Mount Pelion?

    1. Eurytion
    2. Chiron
    3. Nessus
    4. Pholus
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Achilles

  3. What was the name of the people Achilles led to Troy?

    1. Myrmidons
    2. Locrians
    3. Dorians
    4. Mycenaeans
    Show answer

    Answer: Myrmidons

    Read more: Achilles

  4. Who shot the fateful arrow that killed Achilles?

    1. Hector
    2. Paris
    3. Aeneas
    4. Deiphobus
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Achilles

  5. On which island was Achilles hidden disguised as a girl?

    1. Naxos
    2. Delos
    3. Lesbos
    4. Skyros
    Show answer

    Answer: Skyros

    Read more: Achilles

  6. Who was Achilles' closest friend, whose death drove him to kill Hector?

    1. Antilochus
    2. Teucer
    3. Nestor
    4. Patroclus
    Show answer

    Answer: Patroclus

    Read more: Achilles

  7. What was the name of Achilles' son who fought at Troy after his father's death?

    1. Eurypylus
    2. Andromachus
    3. Neoptolemus
    4. Telemachus
    Show answer

    Answer: Neoptolemus

    Read more: Achilles

  8. What was the name given to Achilles while disguised as a girl on Skyros?

    1. Deidamia
    2. Lycomedes
    3. Briseis
    4. Pyrrha
    Show answer

    Answer: Pyrrha

    Read more: Achilles