Thyestes Quiz

8 questions on Thyestes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the mother of Thyestes?

    1. Aerope
    2. Hippodamia
    3. Clytemnestra
    4. Pelopia
    Show answer

    Answer: Hippodamia

    Read more: Thyestes

  2. Which goddess was the golden lamb originally promised to as a sacrifice?

    1. Aphrodite
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Thyestes

  3. Who was the wife of Atreus that secretly gave the golden lamb to Thyestes?

    1. Aerope
    2. Hippodamia
    3. Pelopia
    4. Clytemnestra
    Show answer

    Answer: Aerope

    Read more: Thyestes

  4. What sign did Zeus produce to help Atreus regain the throne of Mycenae?

    1. The moon turning to blood
    2. A thunderbolt striking the palace
    3. The sun rising in the west
    4. The sea freezing over
    Show answer

    Answer: The sun rising in the west

    Read more: Thyestes

  5. Who was the daughter of Thyestes with whom he fathered Aegisthus?

    1. Pelopia
    2. Electra
    3. Iphigenia
    4. Andromache
    Show answer

    Answer: Pelopia

    Read more: Thyestes

  6. Who was the son born from the union of Thyestes and Pelopia?

    1. Agamemnon
    2. Menelaus
    3. Orestes
    4. Aegisthus
    Show answer

    Answer: Aegisthus

    Read more: Thyestes

  7. Which Roman writer made Thyestes the central figure of his tragedy?

    1. Virgil
    2. Plautus
    3. Seneca
    4. Ovid
    Show answer

    Answer: Seneca

    Read more: Thyestes

  8. In which city did Agamemnon and Menelaus find refuge after being forced into exile?

    1. Corinth
    2. Sparta
    3. Mycenae
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Sparta

    Read more: Thyestes