Thetis Quiz

8 questions on Thetis. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who were the parents of the Nereids?

    1. Nereus and Doris
    2. Poseidon and Amphitrite
    3. Oceanus and Tethys
    4. Pontus and Gaia
    Show answer

    Answer: Nereus and Doris

    Read more: Thetis

  2. Which two gods courted Thetis but did not marry her?

    1. Zeus and Hades
    2. Apollo and Poseidon
    3. Poseidon and Hades
    4. Zeus and Poseidon
    Show answer

    Answer: Zeus and Poseidon

    Read more: Thetis

  3. Who threw the Apple of Discord at the wedding of Peleus and Thetis?

    1. Eris
    2. Athena
    3. Hera
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Thetis

  4. Who was chosen to decide which goddess should receive the Apple of Discord?

    1. Hector
    2. Agamemnon
    3. Paris
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Thetis

  5. Which goddess promised Paris the most beautiful woman in the world?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Aphrodite
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Thetis

  6. Which river did Thetis dip Achilles into to make him immortal?

    1. Acheron
    2. Styx
    3. Lethe
    4. Phlegethon
    Show answer

    Answer: Styx

    Read more: Thetis

  7. Who helped Hephaestus after he was thrown from Olympus, alongside Thetis?

    1. Galatea
    2. Amphitrite
    3. Psamathe
    4. Eurynome
    Show answer

    Answer: Eurynome

    Read more: Thetis

  8. Which god guided the arrow that killed Achilles?

    1. Ares
    2. Hephaestus
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Thetis