Sisyphus Quiz

8 questions on Sisyphus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Sisyphus?

    1. Ares
    2. Aeolus
    3. Zeus
    4. Hades
    Show answer

    Answer: Aeolus

    Read more: Sisyphus

  2. Who was the mother of Sisyphus?

    1. Persephone
    2. Enarete
    3. Merope
    4. Aegina
    Show answer

    Answer: Enarete

    Read more: Sisyphus

  3. Who was Sisyphus's spouse?

    1. Merope
    2. Enarete
    3. Persephone
    4. Aegina
    Show answer

    Answer: Merope

    Read more: Sisyphus

  4. Which river god did Sisyphus tell the location of Aegina to?

    1. Asopus
    2. Acheron
    3. Styx
    4. Lethe
    Show answer

    Answer: Asopus

    Read more: Sisyphus

  5. Which god released Thanatos from Sisyphus's chains?

    1. Zeus
    2. Hades
    3. Hermes
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Ares

    Read more: Sisyphus

  6. Which queen of the underworld did Sisyphus ask to release him back to the living?

    1. Merope
    2. Enarete
    3. Persephone
    4. Aegina
    Show answer

    Answer: Persephone

    Read more: Sisyphus

  7. Which god dragged Sisyphus to Tartarus after he refused to return?

    1. Zeus
    2. Hades
    3. Ares
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: Sisyphus

  8. On the banks of which river did Sisyphus's body end up?

    1. Styx
    2. Acheron
    3. Lethe
    4. Asopus
    Show answer

    Answer: Styx

    Read more: Sisyphus