Sinon Quiz

8 questions on Sinon. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who built the Trojan Horse?

    1. Hephaestus
    2. Epeius
    3. Sinon
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Epeius

    Read more: Sinon

  2. Where did the Greek fleet hide after sailing away from Troy?

    1. Samos
    2. Ithaca
    3. Tenedos
    4. Chios
    Show answer

    Answer: Tenedos

    Read more: Sinon

  3. Which Trojan priest warned his people that the horse was dangerous?

    1. Hector
    2. Cassandra
    3. Laocoon
    4. Priam
    Show answer

    Answer: Laocoon

    Read more: Sinon

  4. Sinon claimed the Greeks built the horse as an offering to which goddess?

    1. Apollo
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Sinon

  5. What sacred object did Sinon say the Greeks had stolen from Troy?

    1. The Gorgon's head
    2. The Palladium
    3. The Aegis
    4. The Golden Fleece
    Show answer

    Answer: The Palladium

    Read more: Sinon

  6. In Virgil's Aeneid, Sinon claims to be a kinsman of which hero?

    1. Odysseus
    2. Ajax
    3. Palamedes
    4. Diomedes
    Show answer

    Answer: Palamedes

    Read more: Sinon

  7. According to the infobox, who was Sinon's father?

    1. Sisyphus
    2. Odysseus
    3. Agamemnon
    4. Aesimus
    Show answer

    Answer: Sisyphus

    Read more: Sinon

  8. Which god cursed Cassandra so that no one would believe her prophecies?

    1. Hermes
    2. Poseidon
    3. Zeus
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Sinon