Selene Quiz

8 questions on Selene. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the father of Selene?

    1. Cronus
    2. Hyperion
    3. Iapetus
    4. Oceanus
    Show answer

    Answer: Hyperion

    Read more: Selene

  2. Who is the mother of Selene?

    1. Rhea
    2. Mnemosyne
    3. Theia
    4. Themis
    Show answer

    Answer: Theia

    Read more: Selene

  3. What is the Roman equivalent of Selene?

    1. Venus
    2. Diana
    3. Luna
    4. Ceres
    Show answer

    Answer: Luna

    Read more: Selene

  4. What color was Selene's chariot?

    1. Gold
    2. Silver
    3. Bronze
    4. Crimson
    Show answer

    Answer: Silver

    Read more: Selene

  5. With which mortal did Selene have a famous love affair?

    1. Endymion
    2. Orion
    3. Actaeon
    4. Phaethon
    Show answer

    Answer: Endymion

    Read more: Selene

  6. Which phase of the moon did Selene represent?

    1. Waning moon
    2. Full moon
    3. New moon
    4. Crescent moon
    Show answer

    Answer: Full moon

    Read more: Selene

  7. Which goddess of the dawn was Selene's sister?

    1. Eos
    2. Aphrodite
    3. Hecate
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Eos

    Read more: Selene

  8. Which of the following is a child of Selene and Zeus?

    1. Pandia
    2. Persephone
    3. Athena
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Pandia

    Read more: Selene