Prometheus Quiz

8 questions on Prometheus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Prometheus?

    1. Oceanus
    2. Cronus
    3. Hyperion
    4. Iapetus
    Show answer

    Answer: Iapetus

    Read more: Prometheus

  2. Who was the mother of Prometheus?

    1. Mnemosyne
    2. Phoebe
    3. Themis
    4. Clymene
    Show answer

    Answer: Clymene

    Read more: Prometheus

  3. What did Prometheus steal from Olympus and gift to humanity?

    1. fire
    2. the golden apples
    3. the thunderbolt
    4. ambrosia
    Show answer

    Answer: fire

    Read more: Prometheus

  4. Who freed Prometheus from his chains?

    1. Theseus
    2. Perseus
    3. Heracles
    4. Bellerophon
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Prometheus

  5. What creature did Zeus send to prey on Prometheus' regenerating liver?

    1. a vulture
    2. a scorpion
    3. a serpent
    4. an eagle
    Show answer

    Answer: an eagle

    Read more: Prometheus

  6. What was the name of the first woman, created by Hephaestus as a punishment for humankind?

    1. Pandora
    2. Nyx
    3. Leto
    4. Gaia
    Show answer

    Answer: Pandora

    Read more: Prometheus

  7. Who was the son of Prometheus who survived the Great Flood?

    1. Deucalion
    2. Epimetheus
    3. Atlas
    4. Menoetius
    Show answer

    Answer: Deucalion

    Read more: Prometheus

  8. Where was Prometheus chained as punishment?

    1. Tartarus
    2. Olympus
    3. the Underworld
    4. the Caucasus
    Show answer

    Answer: the Caucasus

    Read more: Prometheus