Proetus Quiz

8 questions on Proetus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Proetus' twin brother?

    1. Minos
    2. Acrisius
    3. Castor
    4. Idas
    Show answer

    Answer: Acrisius

    Read more: Proetus

  2. Which city did Proetus go to after being exiled by Acrisius?

    1. Lycia
    2. Mycenae
    3. Thebes
    4. Troy
    Show answer

    Answer: Lycia

    Read more: Proetus

  3. Who was the daughter of King Jobates that Proetus married?

    1. Anteia
    2. Philonoë
    3. Aglaea
    4. Sthenoboea
    Show answer

    Answer: Aglaea

    Read more: Proetus

  4. What was the collective name for Proetus' three daughters?

    1. The Erinyes
    2. The Danaids
    3. The Moirai
    4. The Proitides
    Show answer

    Answer: The Proitides

    Read more: Proetus

  5. Who told Proetus he could cure his daughters' madness for one third of the kingdom?

    1. Calchas
    2. Amphiaraus
    3. Tiresias
    4. Melampus
    Show answer

    Answer: Melampus

    Read more: Proetus

  6. Which hero arrived at Proetus' court to be cleansed of a murder?

    1. Perseus
    2. Bellerophon
    3. Jason
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Bellerophon

    Read more: Proetus

  7. Who did Proetus send Bellerophon to with a letter asking for his death?

    1. King Jobates
    2. King Eurytus
    3. King Lycurgus
    4. King Minos
    Show answer

    Answer: King Jobates

    Read more: Proetus

  8. Who did Proetus' son Megapenthes exchange kingdoms with?

    1. Acrisius
    2. Heracles
    3. Theseus
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Proetus