Philoctetes Quiz

8 questions on Philoctetes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Philoctetes' father?

    1. Menelaus
    2. Agamemnon
    3. Tyndareus
    4. King Poeas
    Show answer

    Answer: King Poeas

    Read more: Philoctetes

  2. On which island was Philoctetes stranded?

    1. Lemnos
    2. Chios
    3. Samos
    4. Ithaca
    Show answer

    Answer: Lemnos

    Read more: Philoctetes

  3. Which goddess sent a venomous snake to punish Philoctetes?

    1. Aphrodite
    2. Hera
    3. Athena
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Philoctetes

  4. Who was the Trojan seer captured by the Greeks?

    1. Helenus
    2. Hector
    3. Priam
    4. Cassandra
    Show answer

    Answer: Helenus

    Read more: Philoctetes

  5. Which Greek hero refused to take Philoctetes' bow by trickery?

    1. Diomedes
    2. Odysseus
    3. Nestor
    4. Ajax
    Show answer

    Answer: Diomedes

    Read more: Philoctetes

  6. Whose sons healed Philoctetes' festered wound?

    1. Poseidon
    2. Asclepius
    3. Ares
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Asclepius

    Read more: Philoctetes

  7. Who did Philoctetes kill by throwing four arrows?

    1. Paris
    2. Hector
    3. Aeneas
    4. Penthesilea
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Philoctetes

  8. What did Heracles give Philoctetes as a gift before his death?

    1. His sword
    2. His fabled bow and poisoned arrows
    3. His club
    4. His shield
    Show answer

    Answer: His fabled bow and poisoned arrows

    Read more: Philoctetes