Penelope Quiz

8 questions on Penelope. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Penelope's father?

    1. Icarius of Sparta
    2. Nestor
    3. Tyndareus
    4. Laertes
    Show answer

    Answer: Icarius of Sparta

    Read more: Penelope

  2. For whom was Penelope weaving the famous shroud?

    1. Telemachus
    2. Icarius
    3. Laertes
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Laertes

    Read more: Penelope

  3. How many axe heads did the arrow need to pass through in the bow contest?

    1. Eight
    2. Ten
    3. Six
    4. Twelve
    Show answer

    Answer: Twelve

    Read more: Penelope

  4. Around what was Odysseus and Penelope's marriage bed built?

    1. A stone pillar
    2. A bronze column
    3. A living olive tree
    4. A cedar tree
    Show answer

    Answer: A living olive tree

    Read more: Penelope

  5. Which old nurse recognized Odysseus by his scar?

    1. Eurycleia
    2. Athena
    3. Circe
    4. Calypso
    Show answer

    Answer: Eurycleia

    Read more: Penelope

  6. To which two places did Telemachus travel to seek news of Odysseus?

    1. Pylos and Sparta
    2. Troy and Ithaca
    3. Crete and Rhodes
    4. Delphi and Athens
    Show answer

    Answer: Pylos and Sparta

    Read more: Penelope

  7. How long did the Trojan War last?

    1. Fifteen years
    2. Twenty years
    3. Ten years
    4. Five years
    Show answer

    Answer: Ten years

    Read more: Penelope

  8. Who was the father of Helen and Clytemnestra?

    1. Icarius
    2. Nestor
    3. Tyndareus
    4. Laertes
    Show answer

    Answer: Tyndareus

    Read more: Penelope