Pelops Quiz

8 questions on Pelops. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Pelops' father?

    1. Sisyphus
    2. Tantalus
    3. Atlas
    4. Aeolus
    Show answer

    Answer: Tantalus

    Read more: Pelops

  2. Which goddess ate Pelops' left shoulder?

    1. Artemis
    2. Demeter
    3. Hera
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Demeter

    Read more: Pelops

  3. Which god created an ivory shoulder to replace Pelops' missing part?

    1. Apollo
    2. Ares
    3. Hermes
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Pelops

  4. Who made Pelops his apprentice in Olympus and taught him to steer the divine chariot?

    1. Poseidon
    2. Hades
    3. Hermes
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Pelops

  5. Who was the king of Pisa that Pelops raced against?

    1. Oenomaus
    2. Aeolus
    3. Sisyphus
    4. Minos
    Show answer

    Answer: Oenomaus

    Read more: Pelops

  6. Who was Oenomaus' charioteer that helped Pelops sabotage the chariot?

    1. Myrtilus
    2. Sisyphus
    3. Tiresias
    4. Autolycus
    Show answer

    Answer: Myrtilus

    Read more: Pelops

  7. How many children did Pelops and Hippodamia have?

    1. Twenty
    2. Sixteen
    3. Twelve
    4. Fourteen
    Show answer

    Answer: Sixteen

    Read more: Pelops

  8. What was the curse placed on Pelops and his descendants called?

    1. The curse of the Labdacids
    2. The curse of the Atreides
    3. The curse of the Pelopidae
    4. The curse of the Aeolids
    Show answer

    Answer: The curse of the Atreides

    Read more: Pelops