Pelias Quiz

8 questions on Pelias. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Pelias?

    1. Hades
    2. Zeus
    3. Poseidon
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Pelias

  2. Whom did Poseidon disguise himself as in order to sleep with Tyro?

    1. Achelous
    2. Peneus
    3. Enipeus
    4. Asopus
    Show answer

    Answer: Enipeus

    Read more: Pelias

  3. What did the oracle warn Pelias to beware of?

    1. A man wearing one sandal
    2. A man with a golden sword
    3. A man born of the sea
    4. A man with a lion's mane
    Show answer

    Answer: A man wearing one sandal

    Read more: Pelias

  4. In which land was the Golden Fleece located?

    1. Phrygia
    2. Crete
    3. Colchis
    4. Thrace
    Show answer

    Answer: Colchis

    Read more: Pelias

  5. What creature guarded the Golden Fleece?

    1. A three-headed dog
    2. A never-sleeping dragon
    3. A winged lion
    4. A giant serpent
    Show answer

    Answer: A never-sleeping dragon

    Read more: Pelias

  6. Who was the daughter of King Aeetes?

    1. Circe
    2. Medea
    3. Ariadne
    4. Atalanta
    Show answer

    Answer: Medea

    Read more: Pelias

  7. What animal did Medea use to demonstrate her rejuvenation trick to Pelias's daughters?

    1. A decrepit ox
    2. An elderly horse
    3. An old ram
    4. A young goat
    Show answer

    Answer: An old ram

    Read more: Pelias

  8. Which brother of Pelias did he banish?

    1. Bellerophon
    2. Theseus
    3. Peleus
    4. Neleus
    Show answer

    Answer: Neleus

    Read more: Pelias