Patroclus Quiz

8 questions on Patroclus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Patroclus' father?

    1. Priam
    2. Chiron
    3. Menoetius
    4. Peleus
    Show answer

    Answer: Menoetius

    Read more: Patroclus

  2. Who did Patroclus accidentally kill while playing dice?

    1. Hector
    2. Menelaus
    3. Paris
    4. Clysonymus
    Show answer

    Answer: Clysonymus

    Read more: Patroclus

  3. To which place did Patroclus and Menoetius flee?

    1. Sparta
    2. Phthia
    3. Thebes
    4. Troy
    Show answer

    Answer: Phthia

    Read more: Patroclus

  4. Who tutored both Patroclus and Achilles?

    1. Apollo
    2. Chiron
    3. Tyndareus
    4. Peleus
    Show answer

    Answer: Chiron

    Read more: Patroclus

  5. Who killed Patroclus during the Trojan War?

    1. Paris
    2. Priam
    3. Hector
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Hector

    Read more: Patroclus

  6. Who was the king of Phthia?

    1. Tyndareus
    2. Peleus
    3. Menoetius
    4. Priam
    Show answer

    Answer: Peleus

    Read more: Patroclus

  7. With whom did Helen elope?

    1. Achilles
    2. Hector
    3. Menelaus
    4. Paris
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Patroclus

  8. Who was the father of Hector?

    1. Priam
    2. Tyndareus
    3. Menoetius
    4. Peleus
    Show answer

    Answer: Priam

    Read more: Patroclus