Paris Quiz

8 questions on Paris. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Paris's mother?

    1. Briseis
    2. Clytemnestra
    3. Andromache
    4. Hecuba
    Show answer

    Answer: Hecuba

    Read more: Paris

  2. What was Paris also known by in ancient sources?

    1. Troilus
    2. Helenus
    3. Alexander
    4. Deiphobus
    Show answer

    Answer: Alexander

    Read more: Paris

  3. On which mountain was Paris exposed as a baby?

    1. Mount Parnassus
    2. Mount Ida
    3. Mount Cithaeron
    4. Mount Olympus
    Show answer

    Answer: Mount Ida

    Read more: Paris

  4. Which goddess threw the golden apple marked 'for the fairest'?

    1. Demeter
    2. Eris
    3. Artemis
    4. Persephone
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Paris

  5. Who wounded Paris with a deadly arrow?

    1. Teucer
    2. Philoctetes
    3. Ajax
    4. Diomedes
    Show answer

    Answer: Philoctetes

    Read more: Paris

  6. Which god guided the arrow that killed Achilles?

    1. Hermes
    2. Apollo
    3. Hephaestus
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Paris

  7. What was the name of the oath sworn by Helen's former suitors?

    1. Oath of Nestor
    2. Oath of Tyndareus
    3. Oath of Menelaus
    4. Oath of Agamemnon
    Show answer

    Answer: Oath of Tyndareus

    Read more: Paris

  8. Who was Paris's first wife or lover on Mount Ida?

    1. Briseis
    2. Cassandra
    3. Andromache
    4. Oenone
    Show answer

    Answer: Oenone

    Read more: Paris