Pandora Quiz

8 questions on Pandora. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who molded Pandora from earth and water?

    1. Prometheus
    2. Hephaestus
    3. Hermes
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Pandora

  2. Which goddess taught Pandora needlework and weaving?

    1. Hera
    2. Aphrodite
    3. Artemis
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Pandora

  3. Which god gave Pandora the voice of humankind?

    1. Apollo
    2. Poseidon
    3. Dionysus
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: Pandora

  4. Who did Pandora marry?

    1. Prometheus
    2. Deucalion
    3. Zeus
    4. Epimetheus
    Show answer

    Answer: Epimetheus

    Read more: Pandora

  5. What was the name of Pandora's daughter?

    1. Persephone
    2. Pyrrha
    3. Dione
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Pyrrha

    Read more: Pandora

  6. What was the only thing left trapped inside the jar after Pandora opened it?

    1. Sorrow
    2. Fear
    3. Grief
    4. Hope
    Show answer

    Answer: Hope

    Read more: Pandora

  7. What does the name Pandora mean?

    1. The Deceptive
    2. All-Endowed
    3. First Woman
    4. The Beautiful
    Show answer

    Answer: All-Endowed

    Read more: Pandora

  8. The release of evils from the jar marked the beginning of which Age of Man?

    1. Bronze Age
    2. Golden Age
    3. Silver Age
    4. Iron Age
    Show answer

    Answer: Silver Age

    Read more: Pandora