Orion Quiz

8 questions on Orion. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Orion's mother?

    1. Gaea
    2. Leto
    3. Merope
    4. Euryale
    Show answer

    Answer: Euryale

    Read more: Orion

  2. Which island did Orion reach by walking on water?

    1. Chios
    2. Delos
    3. Crete
    4. Lemnos
    Show answer

    Answer: Chios

    Read more: Orion

  3. Who had Orion blinded?

    1. King Oenopion
    2. Apollo
    3. Zeus
    4. King Minos
    Show answer

    Answer: King Oenopion

    Read more: Orion

  4. Who restored Orion's eyesight?

    1. Apollo
    2. Poseidon
    3. Hephaestus
    4. Helios
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Orion

  5. Who was the servant that helped Orion along with Hephaestus?

    1. Minos
    2. Merope
    3. Oenopion
    4. Cedalion
    Show answer

    Answer: Cedalion

    Read more: Orion

  6. What creature killed Orion?

    1. A giant scorpion
    2. A giant wolf
    3. A giant eagle
    4. A giant snake
    Show answer

    Answer: A giant scorpion

    Read more: Orion

  7. Who sent the scorpion that killed Orion?

    1. Gaea
    2. Poseidon
    3. Zeus
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Gaea

    Read more: Orion

  8. Who tricked Artemis into killing Orion?

    1. Hephaestus
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Orion