Orestes Quiz

8 questions on Orestes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Orestes' father?

    1. Agamemnon
    2. Tyndareus
    3. Menelaus
    4. Aegisthus
    Show answer

    Answer: Agamemnon

    Read more: Orestes

  2. Which goddess pursued Orestes after he killed his mother?

    1. The Erinyes
    2. The Fates
    3. The Muses
    4. The Graces
    Show answer

    Answer: The Erinyes

    Read more: Orestes

  3. Who was Clytemnestra's lover who helped murder Agamemnon?

    1. Aegisthus
    2. Paris
    3. Pylades
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Aegisthus

    Read more: Orestes

  4. Which god urged Orestes to avenge his father's death?

    1. Hermes
    2. Zeus
    3. Poseidon
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Orestes

  5. Who organized a formal trial for Orestes before twelve judges?

    1. Artemis
    2. Hera
    3. Athena
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Orestes

  6. What was the name of Orestes' sister who helped him flee to Athens?

    1. Hermione
    2. Electra
    3. Iphigenia
    4. Cassandra
    Show answer

    Answer: Electra

    Read more: Orestes

  7. Who was the priestess of Artemis in Tauris who turned out to be Orestes' sister?

    1. Andromache
    2. Iphigenia
    3. Cassandra
    4. Electra
    Show answer

    Answer: Iphigenia

    Read more: Orestes

  8. How did Orestes die?

    1. Struck by lightning
    2. Poisoned by a rival
    3. Killed in battle
    4. Bitten by a snake
    Show answer

    Answer: Bitten by a snake

    Read more: Orestes