Menelaus Quiz

8 questions on Menelaus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which city did Menelaus rule as king?

    1. Sparta
    2. Mycenae
    3. Athens
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Sparta

    Read more: Menelaus

  2. Who was Menelaus's father?

    1. Atreus
    2. Tyndareus
    3. Thyestes
    4. Agamemnon
    Show answer

    Answer: Atreus

    Read more: Menelaus

  3. Who murdered Atreus?

    1. Paris
    2. Aegisthus
    3. Thyestes
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Aegisthus

    Read more: Menelaus

  4. Which city did Agamemnon rule over?

    1. Troy
    2. Thebes
    3. Mycenae
    4. Sparta
    Show answer

    Answer: Mycenae

    Read more: Menelaus

  5. Who proposed the plan for the suitors to swear an oath to protect Helen's future husband?

    1. Agamemnon
    2. Nestor
    3. Ajax
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: Menelaus

  6. What was the name of Menelaus and Helen's daughter?

    1. Hermione
    2. Clytemnestra
    3. Electra
    4. Iphigenia
    Show answer

    Answer: Hermione

    Read more: Menelaus

  7. Which goddess threw the golden apple at the wedding of Peleus and Thetis?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Eris
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Menelaus

  8. Which goddess promised Paris the most beautiful woman in the world?

    1. Aphrodite
    2. Artemis
    3. Hera
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Menelaus