Medea Quiz

8 questions on Medea. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Medea's father?

    1. Aegeus
    2. Aeetes
    3. Theseus
    4. Pelias
    Show answer

    Answer: Aeetes

    Read more: Medea

  2. What was the name of the giant bronze man who guarded Crete?

    1. Atlas
    2. Polyphemus
    3. Talos
    4. Cyclops
    Show answer

    Answer: Talos

    Read more: Medea

  3. What was the blood of the gods, which flowed through Talos, called?

    1. Styx
    2. Ichor
    3. Ambrosia
    4. Nectar
    Show answer

    Answer: Ichor

    Read more: Medea

  4. Who did Jason abandon Medea to marry?

    1. Glauce
    2. Circe
    3. Athena
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Glauce

    Read more: Medea

  5. Which of Medea's brothers did she kill to slow her father down?

    1. Perses
    2. Pheres
    3. Absyrtus
    4. Alcimenes
    Show answer

    Answer: Absyrtus

    Read more: Medea

  6. Which god sent the golden chariot that carried Medea to Athens?

    1. Helios
    2. Poseidon
    3. Zeus
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Medea

  7. Who did Medea marry in Athens?

    1. Pelias
    2. Theseus
    3. Aegeus
    4. Aeetes
    Show answer

    Answer: Aegeus

    Read more: Medea

  8. What was the name of Medea's uncle who usurped the throne in Colchis?

    1. Aegeus
    2. Aeetes
    3. Pelias
    4. Perses
    Show answer

    Answer: Perses

    Read more: Medea