Lernaean Hydra Quiz

8 questions on Lernaean Hydra. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who sent Heracles to slay the Lernaean Hydra?

    1. Eurystheus
    2. Zeus
    3. Ares
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Eurystheus

    Read more: Lernaean Hydra

  2. What was the name of the lake where the Lernaean Hydra lived?

    1. Acheron
    2. Phlegethon
    3. Styx
    4. Lerna
    Show answer

    Answer: Lerna

    Read more: Lernaean Hydra

  3. Who helped Heracles by cauterizing the Hydra's stumps with fire?

    1. Bellerophon
    2. Iolaus
    3. Theseus
    4. Jason
    Show answer

    Answer: Iolaus

    Read more: Lernaean Hydra

  4. Which goddess sent a giant crab to aid the Hydra?

    1. Hera
    2. Artemis
    3. Demeter
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Lernaean Hydra

  5. What did Heracles use to destroy the Hydra's immortal final head?

    1. A golden sword
    2. A stone axe
    3. A bronze spear
    4. A silver dagger
    Show answer

    Answer: A golden sword

    Read more: Lernaean Hydra

  6. Who gave Heracles the golden sword to kill the Hydra's immortal head?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Persephone
    4. Hecate
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Lernaean Hydra

  7. What constellation did the giant crab become?

    1. Leo
    2. Cancer
    3. Scorpio
    4. Taurus
    Show answer

    Answer: Cancer

    Read more: Lernaean Hydra

  8. What was the name of Heracles' wife whom he killed in a fit of madness?

    1. Megara
    2. Hebe
    3. Deianira
    4. Antigone
    Show answer

    Answer: Megara

    Read more: Lernaean Hydra