Lamia Quiz

8 questions on Lamia. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Lamia's father?

    1. King Minos of Crete
    2. King Pelops of Phrygia
    3. King Belus of Egypt
    4. King Cadmus of Thebes
    Show answer

    Answer: King Belus of Egypt

    Read more: Lamia

  2. Which goddess murdered Lamia's children?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Lamia

  3. What did Zeus make removable from Lamia?

    1. Her tongue
    2. Her eyes
    3. Her ears
    4. Her teeth
    Show answer

    Answer: Her eyes

    Read more: Lamia

  4. What was Lamia sometimes called as a bogey-monster?

    1. Mormolyca
    2. Gorgo
    3. Empusa
    4. Harpy
    Show answer

    Answer: Mormolyca

    Read more: Lamia

  5. Which comic author mentioned Lamia in Wasps and Peace?

    1. Euripides
    2. Menander
    3. Sophocles
    4. Aristophanes
    Show answer

    Answer: Aristophanes

    Read more: Lamia

  6. What was Lamia's mother's name?

    1. Callisto
    2. Io
    3. Lybie
    4. Europa
    Show answer

    Answer: Lybie

    Read more: Lamia

  7. What was Lamia's cave covered with?

    1. Olive and fig
    2. Laurel and myrtle
    3. Ivy and briony
    4. Vine and thorn
    Show answer

    Answer: Ivy and briony

    Read more: Lamia

  8. Which author tried to rationalize the myth in his Library of History?

    1. Plutarch
    2. Pausanias
    3. Apollodorus
    4. Diodorus Siculus
    Show answer

    Answer: Diodorus Siculus

    Read more: Lamia