Laius Quiz

8 questions on Laius. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Laius' father?

    1. Menoeceus
    2. Labdacus
    3. Pelops
    4. Cadmus
    Show answer

    Answer: Labdacus

    Read more: Laius

  2. Who was the regent that protected young Laius?

    1. Lycus
    2. Pelops
    3. Amphion
    4. Zethus
    Show answer

    Answer: Lycus

    Read more: Laius

  3. To which city's court was Laius sent after the usurpation of Thebes?

    1. Delphi
    2. Pisa
    3. Sparta
    4. Corinth
    Show answer

    Answer: Pisa

    Read more: Laius

  4. Who did Laius abduct and rape?

    1. Polybus
    2. Oedipus
    3. Chrisippus
    4. Zethus
    Show answer

    Answer: Chrisippus

    Read more: Laius

  5. Who did Laius marry?

    1. Alcestis
    2. Electra
    3. Jocasta
    4. Merope
    Show answer

    Answer: Jocasta

    Read more: Laius

  6. In which city was Oedipus adopted?

    1. Sparta
    2. Corinth
    3. Thebes
    4. Pisa
    Show answer

    Answer: Corinth

    Read more: Laius

  7. Which ancestor of Laius was cursed?

    1. Labdacus
    2. Pelops
    3. Cadmus
    4. Menoeceus
    Show answer

    Answer: Cadmus

    Read more: Laius

  8. Which twin brothers usurped the Theban throne?

    1. Castor and Pollux
    2. Pelops and Atreus
    3. Theseus and Pirithous
    4. Amphion and Zethus
    Show answer

    Answer: Amphion and Zethus

    Read more: Laius