Ino Quiz

8 questions on Ino. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Ino's father?

    1. Aeetes
    2. Cadmus
    3. Zeus
    4. Athamas
    Show answer

    Answer: Cadmus

    Read more: Ino

  2. What was the name of the sea where Helle fell to her death?

    1. Aegean Sea
    2. Ionian Sea
    3. Pontus
    4. Hellespont
    Show answer

    Answer: Hellespont

    Read more: Ino

  3. Ino was deified after her death and worshipped under what name?

    1. Amphitrite
    2. Galatea
    3. Thetis
    4. Leucothea
    Show answer

    Answer: Leucothea

    Read more: Ino

  4. What did Ino do to the crop seeds to cause famine in the region?

    1. Burned the fields
    2. Roasted them
    3. Poisoned them
    4. Buried them
    Show answer

    Answer: Roasted them

    Read more: Ino

  5. Who was the mother of the god Dionysus?

    1. Ino
    2. Autonoe
    3. Semele
    4. Agave
    Show answer

    Answer: Semele

    Read more: Ino

  6. What creature did Nephele send to save Phrixus and Helle?

    1. A golden eagle
    2. A flying golden ram
    3. A sea serpent
    4. A winged horse
    Show answer

    Answer: A flying golden ram

    Read more: Ino

  7. Melicertes became a god under what name?

    1. Triton
    2. Glaucus
    3. Palaemon
    4. Proteus
    Show answer

    Answer: Palaemon

    Read more: Ino

  8. Who was Athamas' first wife, the mother of Phrixus and Helle?

    1. Themisto
    2. Ino
    3. Nephele
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Nephele

    Read more: Ino